diumenge, 1 de desembre del 2013

RTVV maltractada, saquejada, torturada i finalment... assassinada

Doncs la història no ha tingut un bon final. Creen la RTVV, la van convertint a poc a poc en el seu instrument de propaganda. Creen la llista de paraules prohibides. Seguixen amb la revisió dels textos de notícies. Continuen amb la coŀlocació d’afins al partit en llocs de treball a dins. I acaben amb un ens de radiotelevisió que no veu ningú amb un mínim d’exigència i d’esperit crític (o que no li agraden les peŀlícules de vaquers).

Què passa després? Que, com que tens forats a les mans i no saps més que malbaratar tots els diners que tens a l’abast (i els que no, d'ací ve el deute), acabes amb una economia al límit de la fallida. Intentes retallar despeses i despatxes mil treballadors d’RTVV per aconseguir gastar-hi menys, però com que eres un poc inútil i, com diem al meu país, “no aprofites ni per a estar amagat”, fas un ERO irregular i el jutjat te’l rebutja.

Ja, és cert. Això t’ha fet mal en l’orgull. Llavors, què fas? L’estratègia del “m’emprenye i no respire”. És a dir, tanques l’RTVV. Com que no et deixen fer-hi el que vols, la tanques. Et té igual que els sindicats tinguen una proposta per a fer un ens radiotelevisiu més barat. Tant et fa que tancar-la siga molt més car que mantindre-la oberta. I, sobretot, ja ni t’importa que la gent, els votants, els que t’han permés arribar on eres, no vulguen que la tanques. T’emprenyes i la tanques.

Òbviament als treballadors, a qui has estat censurant i amenaçant durant anys, no els fa gens de gràcia que ara vulgues despatxar-los. Molestos que són. I desagraïts, fixa’t que se’ls acut criticar les teues polítiques i directament a tu, per la televisió. Això no ho pots permetre, és clar, i no saps com traure’t del damunt este problema que t’ha caigut, per la teua mateixa incompetència. Tu saps que és per això, però no ho reconeixeràs, Déu et guard. Així que ho portes a les Corts, on saps que tirarà endavant perquè hi tens majoria absolutíssima i pots fer i desfer tot el que vols al País Valencià a la Comunidad Valenciana, que l’altre nom et fa patir convulsions. Crees un decret màgic per a dissoldre l’RTVV i el sotmets a votació. Per descomptat, ix aprovat. Se n’assabentaran, eixos treballadors desagraïts! Què s’han cregut!

Però tenim un xicotet problema, i és que no pots esperar el curs normal de les coses... poden tardar mesos i estan fent molt de mal a la teua imatge pública. El tancament ha de ser ja. Així que fas que els teus ministres es reunisquen i publiquen un número especial del DOCV. A mitjanit talles el senyal de ràdio perquè el tens externalitzat, però la televisió et costarà una mica més. Encara sort que ho faràs de mitjanit i ningú no se n’assabentarà, estan tots dormint, ja quan s’alcen voran que no hi ha Canal 9. Si és que eres un crac!

Ai, però no t’has adonat que a l’hora que has tallat la ràdio, estan fent el programa de més audiència, un d’esports. Com se t’ha passat? Potser perquè mai no t’ha importat la ràdio ni la televisió valencianes, perquè sempre has governat d’esquena al poble. Ara molta gent se n’haurà assabentat que estàs tancant RTVV. Ràpid, envia-hi la policia, i un tècnic que talle les emissions.

Però en el temps que tarden a arribar-hi, has perdut posicions. Els presentadors dels canals de televisió ja n’estan parlant. La policia hi arriba, però ràpidament es veuen envoltats per un grapat de treballadors, de membres d’associacions civils (a qui no convidares al teu acte del mes passat), de polítics de l’oposició i de gent del carrer. Ara el mateix Canal 9 mostra el que està passant a Burjassot, i no és bonic.

Que s’encarregue la policia. Però de nou t’equivoques... perquè els treballadors no ho posen fàcil. La policia no pot accedir al centre de control. Envies un e-mail dient als treballadors que no han d’anar a treballar, però és massa tard perquè ja hi són. El tècnic arriba a Burjassot escortat per la policia. Com que no pots accedir al centre de control, demanes una orde de desallotjament, però te la rebutgen. El tècnic es nega a tallar el senyal. Res no t’està eixint com esperaves... sembla que no ho tenies tan ben pensat com creies, la veritat.

Quant a l’opinió pública, no importa, penses. Deuen estar tots dormint. És clar, no t’imagines que durant tota la matinada, Canal 9 està sent el canal més vist ininterrompudament al País Valencià. I no només això, sinó que el senyal de Canal 9 està sent retransmés per 3/24 (maleïts catalans!) i per diverses pàgines d’Internet. Tot el món pot vore les imatges de la policia prenent les instaŀlacions d’RTVV. Les imatges de com la policia autonòmica, eixos que obeïxen tot el que dius sense orde judicial (ni la necessiten) mantenen segrestats els que estan a dins i no deixen entrar ningú més. Segurament algú del partit et renye dilluns, o dissabte mateix, depén de com d’emprenyats estiguen per la teua bestiesa.

Ja només queda esperar que les coses ocórreguen, la destrossa ja està feta, ja s’ha fet de dia i molta gent ha posat el televisor. S’han trobat amb les mateixes imatges a NOU i a NOU24, unes imatges que criden l’atenció. Després t’assabentaràs que a eixes hores van arribar al 49% de l’audiència.

Té igual, demanes una orde de desallotjament a algú que saps que te la donarà, i l’aconseguixes. Una jutgessa amiga teua, Núria Martínez, te l’ha concedida. Ja només queda que la policia vaja amb ella al centre de Burjassot i el desallotge, ja eixos desagraïts a qui has fet el favor de donar-los treball a la teua tele, no tenen res a fer.

Veus pel televisor com la policia entra a riuades en l’edifici mentre tots els presents criden que “açò és un colp d’estat”. Tot això gràcies a tu. Per sort, de sobte se’n va la imatge i es queda tot en negre. Ho has aconseguit.

Ara només et queda arreglar el que queda de la desfeta. Els diners que hauràs de pagar per tancar una televisió per una encabotada teua, incloent-hi contractes de drets d’emissions fins a l’any 2020. Els diners amb què hauràs d’indemnitzar les cadenes que has tallat alhora que RTVV, és a dir, Mediterráneo TV i Metropolitan TV. També has tallat el servici d’emergències 112, esperem que no es muira ningú, que també seria culpa teua...

Alberto Fabra, eres un màquina. Tot el que fas, ho fas malament. Has entrat en la història del País Valencià, segurament com el pitjor president que ha tingut. Penjaran la teua foto per recordar-te, ho saps. Però al revés, com et mereixes. Com Felip V.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada